
باتوجه به اهمیت فرمایشات مقام معظم رهبری درباره شرکت های دانش بنیان و تاکید ایشان بر حمایت همه جانبه از این شرکت ها در جهت رونق اقتصاد داخلی بار دیگر بخشی از صحبت های معظم له را در اینجا مرور کرده ایم. آنچه که ما میخواهیم إنشاءالله بر این جلسه مترتب شود، به طور کلی دو چیز است: یکی تشویق نخبگان و زبدگان و اهل علم و اهل تحقیق به اینکه به سمت تشکیل این شرکتها بروند و همچنین رساندن محصول این شرکتها و این تحقیقات به بازار و در دسترس مردم قرار دادن و وارد کردن آن در چرخه تجارت است. این، غرض اول ماست. البته همافزایی علم و ثروت و دارایی، تعریف ابتدایی این شرکتهاست. بنابراین اهل دانش و کسانی که اهل سرمایهگذاریهای مالی هستند، همت کنند و این شرکتها افزایش پیدا کنند. حالا گفته شد که تا پایان برنامه، ۲۰ هزار شرکت تشکیل خواهد شد؛ لیکن تصور من این است که بیش از این بایستی ما در کشور به رقم شرکتهای دانشبنیان اهتمام بورزیم. البته کمیت و کیفیت آنها با هم دیده شود؛ که حالا مسئله کیفیت، مسئله دیگری است. هدف دوم این است که مشکلات این شرکتها إنشاءالله برطرف شود. مشکلاتی وجود دارد-مشکل نقدینگی هست، مشکل کمکهای گوناگون معنوی هست؛ که در این پیشنهادها وجود داشت- دولت میتواند این مشکلات را برطرف کند. همین بخشهایی که مرتبط با این قضیه هستند، چه معاونت محترم ریاست جمهوری، چه وزارتهای محترم صنایع و علوم و بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی و وزارتهایی که با این قضایا ارتباط پیدا میکنند، میتوانند همکاری کنند، تقسیم مسئولیت کنند، حدود وظایف هر بخشی را تعیین کنند و مشکلات را برطرف کنند. مشکل تأمین منابع مالی از جمله چیزهایی که اینجا گفته شد و به نظر من درست هم هست، این است که این سیستمهای سنتی قدیمی اعتبارشناسی، از جمله از سوی بانکها و مراکز پولی، نسبت به این شرکتها نگاهشان را عوض کنند. مشکل نقدینگی، مشکل مهم این شرکتهاست. مسئله خطرپذیری از جمله چیزهایی که گفته شد -که به نظر ما درست هم هست- مسئله لحاظ خطرپذیری در این شرکتهاست؛ چون اگر چنانچه در این شرکتها خطرپذیری نباشد و آمادگی برای مواجهه با ریسک وجود نداشته باشد، کار پیش نخواهد رفت. البته راههایی وجود دارد برای اینکه زیان این خطرها، اصل موجودیت این شرکتها را تهدید نکند؛ مثل بیمههای مخصوص و مشخصی که برای این کار باید پیشبینی شود که این هم کار دستگاههای دولتی است. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با شرکتها و فعالان تولید دانشبنیان، ۸/۰۶/۱۳۹۱؛ برگرفته از کتاب راهبرد تولید دانشبنیان، جایگاه شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد مقاومتی.

بیش از ۷۰ شرکت پیشرو اروپایی و آسیایی حوزه انرژیهای بادی، خورشیدی، زمینگرمایی و زیست توده در کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران حضور مییابند. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران توسط انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود. در این کنفرانس بیش از ۷۰ شرکت معتبر اروپایی و آسیایی فعال در حوزههای انرژیهای بادی، خورشیدی، زمینگرمایی و زیست توده حضور خواهند داشت. همچنین این شرکتها از کشورهایی همچون آلمان، دانمارک، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، چین و نروژ هستند. بنابراین میتوان گفت حضور شرکتهای پیشرو این حوزه همچون وستاس، ان-ویژن، هواوی، گلدویند، لامایر، توربودن، فاروویند و شرکتهای معتبر سرمایهگذاری بین المللی در این کنفرانس فرصت ارائه ظرفیتها و توانمندیهای داخلی کشور به شرکتها و سرمایهگذاران خارجی فراهم میکند. بر اساس این گزارش، پررنگکردن موضوع بومیسازی تجهیزات تجدیدپذیر و توسعه فناوری و نوآوری در تعاملات بینالمللی و ایجاد فرصتی برای معرفی شرکتهای دانشبنیان توانمند داخلی به شرکتهای پیشروی بینالمللی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و آشنایی با فناوریها و بازار انرژیهای تجدیدپذیر از اهداف اصلی این کنفرانس است. همچنین درنظر گرفتن منافع ملی در تعاملات بینالمللی، جذب حمایتهای بینالمللی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر با دعوت از نهادهای بینالمللی و آشنایی با بازار آینده و شرایط اقتصادی و سیاسی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران از دیگر اهداف برگزاری این کنفرانس بینالمللی است. کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر از ۱۶ تا ۱۸ آذر ماه سال جاری با حضور شرکتهای دانشبنیان ایرانی و خارجی این حوزه در هتل اسپیناس تهران برگزار میشود. علاقهمندان برای حضور در این کنفرانس با دبیرخانه و شماره ۶۶۰۶۳۱۴۸ تماس برقرار کنند.

آنچه که ما میخواهیم إنشاءالله بر این جلسه مترتب شود، به طور کلی دو چیز است: یکی تشویق نخبگان و زبدگان و اهل علم و اهل تحقیق به اینکه به سمت تشکیل این شرکتها بروند و همچنین رساندن محصول این شرکتها و این تحقیقات به بازار و در دسترس مردم قرار دادن و وارد کردن آن در چرخه تجارت است. این، غرض اول ماست. البته همافزایی علم و ثروت و دارایی، تعریف ابتدایی این شرکتهاست. بنابراین اهل دانش و کسانی که اهل سرمایهگذاریهای مالی هستند، همت کنند و این شرکتها افزایش پیدا کنند. حالا گفته شد که تا پایان برنامه، ۲۰ هزار شرکت تشکیل خواهد شد؛ لیکن تصور من این است که بیش از این بایستی ما در کشور به رقم شرکتهای دانشبنیان اهتمام بورزیم. البته کمیت و کیفیت آنها با هم دیده شود؛ که حالا مسئله کیفیت، مسئله دیگری است. برطرف کردن مشکلات شرکتهای دانشبنیان هدف دوم این است که مشکلات این شرکتها إنشاءالله برطرف شود. مشکلاتی وجود دارد-مشکل نقدینگی هست، مشکل کمکهای گوناگون معنوی هست؛ که در این پیشنهادها وجود داشت- دولت میتواند این مشکلات را برطرف کند. همین بخشهایی که مرتبط با این قضیه هستند، چه معاونت محترم ریاست جمهوری، چه وزارتهای محترم صنایع و علوم و بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی و وزارتهایی که با این قضایا ارتباط پیدا میکنند، میتوانند همکاری کنند، تقسیم مسئولیت کنند، حدود وظایف هر بخشی را تعیین کنند و مشکلات را برطرف کنند. مشکل تأمین منابع مالی از جمله چیزهایی که اینجا گفته شد و به نظر من درست هم هست، این است که این سیستمهای سنتی قدیمی اعتبارشناسی، از جمله از سوی بانکها و مراکز پولی، نسبت به این شرکتها نگاهشان را عوض کنند. مشکل نقدینگی، مشکل مهم این شرکتهاست. مسئله خطرپذیری از جمله چیزهایی که گفته شد -که به نظر ما درست هم هست- مسئله لحاظ خطرپذیری در این شرکتهاست؛ چون اگر چنانچه در این شرکتها خطرپذیری نباشد و آمادگی برای مواجهه با ریسک وجود نداشته باشد، کار پیش نخواهد رفت. البته راههایی وجود دارد برای اینکه زیان این خطرها، اصل موجودیت این شرکتها را تهدید نکند؛ مثل بیمههای مخصوص و مشخصی که برای این کار باید پیشبینی شود که این هم کار دستگاههای دولتی است. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با شرکتها و فعالان تولید دانشبنیان، ۸/۰۶/۱۳۹۱؛ برگرفته از کتاب راهبرد تولید دانشبنیان، جایگاه شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد مقاومتی.

شرکت های دانش بنیان در راستای اجرای بند «ه» ماده ۳ قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، از تسهیلات ذیل ماده ۴۰ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور برخوردار خواهند شد.

معاون علمی و فناوری رییسجمهوری گفت: شرکتهای دانشبنیان حوزه نانوفناوری سال گذشته بالغ بر ۳۱۰ میلیارد تومان فروش داشتند که قطعا امسال این رقم چندین برابر میشود. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره نانو که با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، با بیان این که سرمایههای کشور نیروی انسانی متخصص آن است، اظهار کرد: سرمایهگذاریهای ما باید بر روی این نیروی انسانی باشد. دراینصورت ما شاهد ایجاد زیستبوم کارآفرینی در کشور خواهیم بود. رییس ستاد توسعه فناوری نانو به وجود ۱۵۲ پژوهشکده فعال در سطح کشور اشاره کرد و افزود: در تولید علم حوزه نانوفناوری، حائز رتبه ششم دنیا هستیم و از نظر نیروی انسانی متخصص بهترین نیروی انسانی متخصص دنیا را داریم. ستاری، با اشاره به فعالیت ۱۶۰ شرکت دانشبنیان در حوزه نانو ابراز کرد: شرکتهای دانشبنیان حوزه نانوفناوری سال گذشته بالغ بر ۳۱۰ میلیارد تومان فروش داشتند که قطعا امسال این رقم چند برابر میشود. معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: ما شاهد تغییرات گسترده در حوزه نانوفناوری کشور هستیم که راهاندازی و فعالیت گسترده المپیاد نانو، پژوهشسراهای دانشآموزی و انجام آموزشهای پایه از مهمترین این تغییرات هستند. امکانات لازم برای فعالیت سرآمدان حوزه نانو فراهم است رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فراهمشدن بستر فعالیت نخبگان و سرآمدان علمی در عرصه فناوری نانو گفت: امروز بابت خروج نخبگان حوزه نانو از ایران وجود ندارد زیرا امکانات لازم برای فعالیت این نیروها در کشور فراهم شده است؛ زیرا به صورت صحیح در حوزه نانوفناوری سرمایهگذاری کردیم و امروز شاهد نتایج و ثمرات آن هستیم. رییس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با بیان اینکه نوع نگرش به مقوله پژوهش دچار تحولهای اساسی شده است افزود: اکنون شاهد سرمایهگذاریهای خوبی در پژوهشهای مرز دانش کشور هستیم. البته در حوزههایی که بخش خصوصی ورود پیدا میکند دولت نباید دخالتی داشته باشد و باید فرهنگ سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه پژوهش، استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان گسترش پیدا کند که در این صورت سرمایه وارد شده شاهد رشد چندبرابری خواهد بود. معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، به ارائه دستاوردها و نوآوریهای منحصر به فرد توسط شرکتهای حاضر در نهمین جشنواره نانوفناوری اشاره کرد و افزود: با ورود شرکتهای جدید به عرصه نانوفناوری، هرساله شاهد نوآوریهای خوبی هستیم که فروش بالای این شرکتها را رقم میزند.

فهرست هوشمندترین شرکت های جهان در سال ۲۰۱۶ نشریه فناوری MIT Technology Review وابسته به دانشگاه MIT است، این نشریه از سال ۲۰۱۰ میلادی اقدام به انتشار فهرست هوشمندترین شرکت های جهان کرده است. در صدر فهرست هوشمندترین شرکت های جهان در سال ۲۰۱۶ فروشگاه اینترنتی آمازون Amazon قرار دارد. بایدو Baidu ، موتور جستجوی چین و ایلومینا Illumina شرکت تولید محصولات ژنتیکی، در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند. نکته مهم در این فهرست حضور دو شرکت خودروسازی در سال ۲۰۱۶ است که به جمع شرکت های هوشمند پیوستهاند. تسلا Tesla به دلیل توسعه سیستم خودروهای خودران و هوشمند خود در ردهی چهارم و تویوتا Toyota هم به دلیل تحقیقات گسترده در رابطه با حملونقل هوشمند، هوش مصنوعی و روباتیک در ردهی ۱۷ این فهرست قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۱۶ تکنولوژی رانندگی خودران و هوشمند تسلا با کمک دریافت بازخوردها از دوربین، رادار، سنسورهای اولتراسونیک و جیپیاس، به رانندگان طی مسافرتی راحت و امن کمک میکند. به همین دلیل و در کنار این تکنولوژی، معرفی نمونهی اقتصادی مدل ۳ و تواناییهای بالا، سبب شد تسلا در جایگاه چهارم این فهرست جای بگیرد. همچنین تویوتا به دلیل تحقیقات و بررسی آینده صنعت حملونقل، هوش مصنوعی و روباتیک در رتبه ۱۷ فهرست هوشمندترین شرکتهای جهان در سال ۲۰۱۶ جای گرفت. تولید انبوه خودروی هیدروژنی نیز کمک زیادی به جایگاه فعلی تویوتا کرده است. فهرست ۵۰ شرکت هوشمند برتر جهان را مشاهده کنید: ۱- آمازون ۲- بایدو ۳- ایلومینا ۴- تسلا موتورز ۵- آکوان انرژی ۶- موبایل آی ۷- ۲۳ اَند می ۸- آلفابت ۹- اسپارک تراپوتیکس ۱۰- هواوی ۱۱- فرست سولار ۱۲- انویدیا ۱۳- سلتیکس ۱۴- انلیتیک ۱۵- فیسبوک ۱۶- اسپیس ایکس ۱۷- تویوتا ۱۸- ایرویر ۱۹- آیدیای تکنولوژیز ۲۰- تِنسنت ۲۱- دیدی چوزینگ ۲۲- آکسفورد نانوپُر ۲۳- ۲۴M ۲۴- علیبابا ۲۵- بریستول-مِیرز اسکویب ۲۶- مایکروسافت ۲۷- فَناک ۲۸- سُنن ۲۹- ایمپروببل ۳۰- مویدیوس ۳۱- اینترکسون ۳۲- کربن ۳۳- بوش ۳۴- تیتو بایوسیستمز ۳۵- ایدتاس مدیسن ۳۶- نستله ۳۷- رتروسنس تراپتیکس ۳۸- لاین ۳۹- ترنسفروایز ۴۰- وریتاس ژنتیکز ۴۱- فایر آی ۴۲- سون بریجز ۴۳- اسلک ۴۴- کوپنگ ۴۵- آیبیام ۴۶- اسنپچت ۴۷- آفریقا اینترنت گروپ ۴۸- لیتلبیتس ۴۹- اینتل ۵۰- مونسانتو منبع: www.technologyreview.com

دانش به مثابه پیشران تحولات اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... اکنون به مزیت رقابتی و برتری جویی اقتصادهای جهان تبدیل شده است. درحالی که مدل های سنتی رشد اقتصادی بر عوامل فیزیکی تولید تأکید دارند، در اقتصاد دانش بنیان، بهره وری و مزیت های حاصل از دانش…
کاربران گرامی میتوانند سوالات خود را در خصوص فرآیند ارزیابی و تشخیص
صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان با مرکز تماس سامانه به شماره تماس های
####، ...
تعداد کل شرکتهای دانش بنیان: 2887. تعداد شرکتهای دانش بنیان تولیدی: 859.
تعداد شرکتهای دانش بنیان صنعتی: 313. تعداد شرکتهای دانش بنیان نوپا: 1715 ...
لازم است در سامانه ارزیابی و تشخیص شرکتهای دانش بنیان ثبت نام نموده و توسط این
کارگروه ارزیابی گردند. 3-لازم به ذکر است معرفی شرکتها به صندوق نوآوری و ...